Erik Thomas Barfoed

Sidst opdateret: 6. maj 2020
Erik Thomas Barfoed
Erik Barfoed

Beskrivelse:

Jeg er født i 1969 i København og begyndte at skrive og tegne, da jeg var omkring 13.

Jeg er vokset op med en blanding af klassiske danske børnebøger som Lille Vergil, Gummitarzan og bøgerne om Snøvsen og så engelsk og amerikansk børne- og ungdomslitteratur, jeg fandt på biblioteket. Ursula K. LeGuins serie om Jordhavet (bind 1 hedder Troldmanden fra Jordhavet), John Wyndhams Da trifitterne kom og H.G. Wells Tidsmaskinen. Og mange, mange flere bøger og tegneserie med et magisk islæt.

I mit forfatterskab er jeg blandt andet inspireret af den engelske forfatter Neil Gaiman.

Jeg har arbejdet med ord og billeder det meste af mit liv. Både som forfatter (med fokus på litteratur til børn og unge), tegner (jeg har haft min egen tegneseriestribe engang!), som taleskriver (bl.a. for Mette Touborg, da hun var borgmester), som underviser af forfattere og filmanuskriptforfattere og som oversætter. Jeg har også været madanmelder for Politiken og Gastro.

Jeg er uddannet klassisk filolog og har været formand for censorkorpset for de klassiske fag ved universiteterne. Jeg har arbejdet i forlagsbranchen og blandt andet været forlagschef for Sesam og Egmont Kids. Fra 2006-2008 direktør for samtlige redaktionelle medarbejdere i Aschehoug, senere Lindhardt og Ringhof.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Serridslevvej 40, 2. th., 2100 København Ø Land: Danmark Tlf: 21481569 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Illustratorgruppen, BU-gruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Høst & Søn Udgivelsesår: 2020

Fangeskibet

Fangeskibet er en episk fortælling om 11-årige Tom, der ender på et af Englands fangeskibe. Her må han sammen med vennen Horatio kæmper for at overleve i den brutale verden i skibets indre.

Året er 1816, Napoleonskrigene er lige slut, og hungersnøden hærger i England. Tom bliver sat på gaden af sin mor, da hun ikke længere kan forsørge ham. Tom og hans ven Horatio stjæler brød fra en bager for at overleve, men bliver fanget og sendt ud på et af de berygtede fangeskibe, hvor der sidder både børn og voksne. De to drenge får nye venner og fjender i skibets mørke indre, og snart bliver de stillet over for et umuligt dilemma: Hvor langt er de villige til at gå for at overleve?

Erik Barfoed trækker i Fangeskibet på de bøger, han selv læste som barn. Til langt over sengetid, begravet under dynen med en lommelygte: Dickens’ Oliver Twist, Kiplings Havets Helte og Jules Vernes To års ferie.

Alder: 10+