Find oversætter

Chapter – DFF har takket ja til bestyrelsespost

Konkurrencen på det danske streamingmarked for litteratur øges med lanceringen af en ny tjeneste. Den hedder Chapter, og det er Modtryk, Gyldendal og Gad, der står bag, men den vil også udbyde titler fra andre danske forlag.

15. juni 2020

Tiltaget er naturligvis et forsøg på at holde en del af streamingmarkedet på danske hænder, og Chapter har sammenlignet med flere andre tjenester rod i en bredere kulturøkonomi. Derudover har Chapter givet udtryk for, at man eksplicit ønsker at profilere sig på en mere fair behandling af forfatterne og en langt større grad af transparens i afregningen over for både andre forlag og forfattere – et tiltag som DFF hilser velkommen.

Det er dog samtidig klart, at DFF må holde et vågent øje med, om Chapter faktisk lever op til disse aspirationer, eller om tjenesten blot overtager de unoder, vi kender fra andre streamingaktørers håndtering af f.eks. revenue sharing. Det vågne øje får DFF en reel mulighed for at gøre gældende, idet Chapter har bedt DFF’s formand varetage en eksplicit observatørfunktion i bestyrelsen. “Det tilbud må betragtes som en kvittering for DFF’s flerårige kritik af skadelige praksisser på streamingmarkedet for bøger,” siger formand Morten Visby, der har takket ja til observatørposten.

 

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte