Find oversætter

Dansk Forfatterforening klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol

6. juni 2024

Dansk Forfatterforening har besluttet at indbringe sagen om Arne Herløv Petersens dagbøger for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det sker efter, at Dansk Forfatterforening og Arne Herløv Petersen ikke har fået medhold ved Højesteret.

Forfatterforeningens formand Morten Visby udtaler: ”På spil er den danske stats mulige krænkelse af en forfatters menneskerettigheder og ophavsret. På spil er Danmarks overholdelse af de internationale traktater og konventioner, vi har tilsluttet os som nation. På spil er ophavsrettens stilling i forhold til andre former for lovgivning og proportionaliteten i myndighedernes omgang med et menneskes personlige papirer. Derfor mener vi i Dansk Forfatterforening, at sagen er så principiel, at den bør prøves ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. I samarbejde med Sirius Advokater udarbejder vi en klage, som vi indsender til menneskerettighedsdomstolen til august.”

Læs mere om sagen her: https://danskforfatterforening.dk/forfatteren/forfatterens-dagbog/ og https://danskforfatterforening.dk/blog/hoejesteret-har-i-dag-afsagt-dom-i-sagen-om-forfatter-arne-herloev-petersens-dagbog/

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte