Find oversætter

Månedens BU’er: Kathrine Assels

Navn: Kathrine Assels
Alder: 48 år
Debutår: Voksenlitteratur: 2008/Børnelitteratur: 2011
Bopælsby: Ry
Primære målgruppe: svært at svare på – fra 3 til 100 år
Fun fact: Har engang stået på Roskilde Festivals Orange Scene klædt ud som Agnete fra Abba

Af BU-gruppen - 17. september 2020

Hvordan blev du forfatter?
Engang hvor min mor havde læst en bog for mig (jeg var nok 6-7 år), som jeg ikke syntes endte, som den skulle, besluttede jeg mig for selv at skrive den slutning, jeg ville have, og der gik der lige som et lys op for mig, og jeg mærkede glæden ved at kunne forme verden, som jeg ville. Det var nok starten.

Hvad arbejder du på lige nu?
Jeg er lige gået i gang med at skrive på en ny børnebog, så jeg er i den der startfase, hvor alt kan ske.

Hvilke overspringshandlinger har du?
Hver gang jeg går lidt I stå eller noget driller, går jeg ud i køkkenet og laver te eller kaffe eller finder noget at spise. Det kan godt blive til mange kopper og mange snacks på den dag!

Lever du af at være forfatter? Hvis ja, hvordan får du det til at hænge sammen? Hvis nej, hvordan får du så økonomien til at hænge sammen?
Nej, jeg er nødt til at supplere med et deltidsjob – arbejder ca. 15 timer om ugen på Museum Jorn. 

Hvorfor henvender du dig lige præcis til børn og unge?
Hm, jeg skriver jo også til voksne, og mine børne- og ungdomsbøger henvender sig på mange måder også til dem, så jeg tror ikke, jeg vil sige, at jeg decideret henvender mig til børn og unge. Mere til alle. 

Hvad vil du IKKE skrive om? Og hvorfor?
Der er nok ikke nogen emner, jeg har besluttet, at jeg ikke vil skrive om. Men jeg har ikke lyst til at skrive belærende og heller ikke med løftet pegefinger eller morale.  

Hvad er de vigtigste elementer i din arbejdsproces?
Fornemmelsen af frihed. Og at have tid – ikke at skulle nå en masse andre ting på samme tid. 

Hvad kan du bedst lide ved skriveprocessen? Og hvad er det værste?
Jeg elsker starten på et nyt skriveprojekt, der hvor hele verden ligger åben og jeg har fornemmelse af, at det her kan gå i alle mulige retninger. Så har jeg det lidt sværere med slutninger og bliver altid lidt utålmodig til sidst og skal gøre mig umage for at bevare energien i projektet, fordi jeg har fået en ny idé til en ny bog, jeg er ivrig efter at komme i gang med. 

Har du testlæsere? Hvorfor/hvorfor ikke?
Nej. Jeg er bange for at deres input bare vil forvirre mig og gøre mig i tvivl. Jeg har en indre testlæser, som plejer at være ret hård og give mig ren besked.

Hvordan laver du research?
Det er meget forskelligt. Men jeg bruger internettet meget til at slå forskellige facts op. Normalt kræver de ting jeg skriver om ikke decideret research, da det meget handler om relationer og måder at se verden på. Her trækker jeg på egne erfaringer og stjæler ellers hvor jeg kan komme til det – ting jeg hører folk tale om i toget, noget jeg ser i nyhederne.  Alt muligt. 

Hvad er det hidtidige højdepunkt i din karriere?
Det må være netop at have fået Kulturministeriets børnebogspris for min bog ”Mester Ester”. Det var en kæmpe ære men også noget at leve op til. Så nu føler jeg lidt et pres på mig selv i forhold til min næste bog. 

Er du med i en skrivegruppe/har du en skrivemakker? Hvorfor/hvorfor ikke?
Nej. Lidt af samme grund som ikke at have testlæsere.

Er du åben om igangværende projekter, eller afslører du først noget, når bogen er færdig?
Det er meget forskelligt. Jeg vil gerne dele og fortælle men lægger ikke ting ud offentligt eller den slags. 

Hvad laver du i din fritid?
Jeg går ture med min hund, læser, ser film, løber, går på museum med mine børn, spiser alt for meget lakrids og ses med venner og familie, og så har jeg en svaghed for loppemarkeder. Jeg er ikke så god til at tage mig sammen til at gøre hovedrent, og mine børn klager altid over, at jeg ikke er særlig god til at lave mad, så det burde jeg måske bruge mere tid på.  

Hvad synes du er det vigtigste ved at være med i BU-gruppen?
Det at have kollegaer at sparre med og kunne ses med og være en del af et fællesskab med. Og så også at få et større netværk rent arbejdsmæssigt og blive opmærksom på forskellige kurser og begivenheder osv.

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte