Find oversætter

Biografi og selvbiografi

Kurset beskæftiger sig med krydsfeltet mellem biografi, selvbiografi, erindringer og autofiktion; allesammen genrer, der fylder godt på bestsellerlisterne.

 

Hvornår er selvbiografien en fagbog, og hvornår er erindringen en roman? Er biografien skønlitterær, hvis den ikke er sand og indeholder ukorrekte oplysninger? Kan Karen Blixens Afrikabøger være både selvbiografi og fiktion? Hvor går skellet mellem faglitteratur og fiktion, og hvad betyder genrebetegnelsen for teksten og for modtagelsen af værket? Hvilke narrative valg har genremæssige konsekvenser? Hvad skyldes tidens hang til autenticitet og ’at komme tæt på’?

Birgitte Possing, faglitterær forfatter og forsker, og Karen Fastrup, skønlitterær forfatter, belyser emnet med hvert sit afsæt.

Underviser(e)

Karen Fastrup

Karen Fastrup debuterede som forfatter i 2000 med BRØNDEN. Har i alt udgivet fem romaner. Ved siden af sit eget forfatterskab, der også inkluderer noveller og essays i forskellige sammenhæng, oversætter hun forfattere som Linn Ullmann, Sally Rooney og Vigdis Hjorth til dansk.

Karen Fastrup er aktuel med romanen HUNGERHJERTE fra 2018, en autofiktiv roman om angst, kærlighed, sex og terapi, som er præmieret af Statens Kunstfond.

Fotografi: Morten Holtum

Birgitte Possing

Professor emerita, dr. phil.

Forfatter til biografier om blandt andre skolepioneren Natalie Zahle, den provokerende og visionære minister Bodil Koch og spartakisten Clara Zetkin samt til adskillige bøger om den historiske biografi som genre, køn og demokrati, kulturarv og dens bevaring samt kvinders kultur, arbejde og historie.

Fotografi: Laura Stamer

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte