Max Ulrich Klinker

De skønlitterære

Forlag: Hovedland Udgivelsesår: 2015

Flyver i natten – Roman

Flyver i natten foregår blandt pæne bohemer i København i 1980´erne. Det er før regnearkenes tid - livsnydere dominerer gadebilledet de aftener og nætter, hvor den 24 årige Gustav Nerben lader sig transportere fra diskoteker på jagt efter beruselser og kvinder.

Handlingen i romanen foregår over 24 timer med blik tilbage på den opvækst, der har formet Gustav Nerbens liv. Romanen er inspireret af en rapport fra havarikommissionen.

Flyver i natten er en historie fra 1980´erne om mod og loyalitet, nihilisme og kærlighed.

POLITIKEN: "Lidt ungdom à la Rifbjerg, lidt barndom à la Branner... Men med egen stemme og nøgterne prosa om livet mellem flyvere og deres blandingsgods af engelsk fagsprog og maskuline facade."

BOGSYN.DK: "Vi sidder så her med en udgivelse, hvor dialogerne er ualmindeligt lækre, skarpe, formfuldendte, veldrejede og vedkommende. Sprogets skarpe tænder er hvæsset, ligesom research og datoangivelse er helt på plads."

BIBLIOTEKERNE: "Konceptuel roman hvor tilbageblikkene bruges til at beskrive Gustav som person, mens flyvningen i romanens nutid er den spændingsmættede rammefortælling, hvor is og kulde spiller en central rolle."

Bogforsidens illustrator: Svetlana Makarenko

Bogforum 2016. TV2´s interview med Max Ulrich Klinker om romanen Flyver i natten

Bogforum 2016 - interview-samtale Bo Tao Michaëlis og Klinker

Bogforum 2016. Samtale-interview på forlaget Hovedlands læserstand. Bo Tao Michaëlis og Max Ulrich Klinker