Egil Hvid-Olsen

Sidst opdateret: 19. september 2016
Egil Hvid-Olsen

Jeg har været præst i Folkekirken i 17 år. Mine bøger bærer præg af mit fag, idet Folkekirken står overfor en stor pædagogisk udfordring, som jeg gerne vil tage op. Den almene tilgang til kristendommen er fuld af fordomme. Kan jeg bidrage til at bryde blot nogle få af dem ned, vil jeg være tilfreds. Først skrev jeg derfor 11 kirkehistoriske fortællinger for større børn. Disse fortællinger viser blandt andet, at kristendommen er foranderlig, selvom dens kerne forbliver den samme. Fortællingerne bæres således af en påstand om, at kristendommen har noget at sige mennesker til hver en tid. "Bondesønnens Mareridt og andre fortællinger fra Danmarks Kirkehistorie" udkom i 2011 fra Skriveforlaget. Den er illustreret af Palle Bregnhøi og fik gode anmeldelser. Siden udkom bogen som både e- og lydbog.
I 2013 udkom kunstbogen "På kant med Jesus - om EsbjergEvangeliet", der indeholder en teologisk tolkning af den danske kunstmaler Erik Hagens' kæmpeværk "EsbjergEvangeliet". Hagens er alt andet end traditionel folkekirkekristen, så det var et spændende samarbejde, han og jeg havde undervejs.
I april 2014 udgav Forlaget Indblik min genfortælling af de fortællende dele af Bibelen. Bogen er på 520 sider, fordi Bibelen indeholder et væld af kendte og mindre kendte fortællinger. Michael Løhde Andersen har illustreret bogen, der har fået titlen "Skurke, helte og Gud", fordi den giver et billede af Bibelens persongalleri, der er præget af, at heltene også er skurkagtige, mens skurkene ofte er heltemodige. Den eneste helt, der ikke er skurkagtig, er Jesus, men hans helteskikkelse nærmer sig antiheltens. Bogen er skrevet til både børn og voksne, således at børn gerne skulle kunne læse den uden de store problemer, og voksne kan læse den uden at føle sig talt ned til. Bogen har fået vældig gode anmeldelser. Den findes også som e- og lydbog.
I august 2016 udkom endnu en kunstbog, nemlig den rigt illustrerede "Jeg må male til jeg dør, ellers dør jeg. Refleksioner over Stig Weyes kirkelige kunst". Det er en overkommelig sag på 154 sider, som inviterer læseren på en teologisk lystrejse gennem Stig Weyes underfundige billedverden.
For tiden arbejder jeg på en biografisk roman om Martin Luther, der gerne skal udkomme i 2017, hvor man fejrer reformationens 500 års jubilæum.
Jeg har en hjemmeside, hvor mine bøger præsenteres: www.hvid-olsen.dk.

Adresse: Østerbrogade 18, 7200 Grindsted Land: Danmark Tlf: 20336418 Mobil: 20336418 E-mail: Klik for at se e-mail

Udgivelser

Flere udgivelser

Seneste udgivelse: Jeg må male til jeg dør, ellers dør jeg
Forlag: Skriveforlaget
Udgivelsesår: 2016

“Bondesønnens mareridt og andre fortællinger fra Danmarks kirkehistorie”, 2011, Skriveforlaget.
“På kant med Jesus – om EsbjergEvangeliet”, 2013, Hrymfaxe.
“Skurke, helte og Gud – en genfortælling af Bibelens historier for alle mellem 8 og 108 år”, 2014, Indblik.
“Jeg må male til jeg dør, ellers dør jeg. Refleksioner over Stig Weyes kirkelige kunst”, 2016, Skriveforlaget.