Mich Vraa

Sidst opdateret: 8. august 2022
Mich Vraa

Beskrivelse:

Jeg er forfatter til en lang række skønlitterære bøger, heriblandt HAABET, PETERS KÆRLIGHED og FAITH, tilsammen Vestindien-trilogien, om Dansk Vestindien i koloni- og slavetiden. I juni 2020 udkom VANILJEHUSET der i fiktionsform fortæller en del af min egen families historie. PIGEN FRA DET STORE HVIDE SKIB, som udkom i januar 2021, er blevet til i samarbejde med Jesper Bugge Kold. Det samme gælder TRE DAGE I APRIL som udkommer den 20. april 2022. Jeg har arbejdet som skønlitterær oversætter siden 1988 og har oversat omkring seks hundrede titler, de fleste fra engelsk til dansk. Jeg modtog i 2014 Dansk Oversætterforbunds Ærespris og i 2017 Otto B. Lindhardt Prisen. HAABET blev i udgivelsesåret 2016 nomineret til Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen og er foreløbig solgt til udgivelse i Tyskland (DIE HOFFNUNG) og Norge. Egnsteatret Møllen opførte forestillingen HAABET i oktober 2018 og var efterfølgende på turné i hele Danmark.

Jeg holder mange foredrag, de fleste på danske biblioteker, og har flere gange været i Tyskland for at tale om Dansk Vestindien og om romantrilogien. Også fremover vil jeg optræde mange steder rundt om i landet. Jeg kan kontaktes herom på mail eller via Dansk Forfatterforedrag der bestyrer min hjemmeside www.michvraa.dk

Jeg har siden 1988 oversat mange hundrede titler til dansk. I dag er min oversættervirksomhed begrænset til meget få forfatterskaber som Ernest Hemingway og Jonathan Franzen, og jeg tager kun yderst sjældent imod opgaver som oversætter.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Elisabeths Allé 35, 5250 Odense SV
Dalum
Land: Danmark Tlf: 22479888 Mobil: 22479888 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Dansk Oversætterforbund

Online Referencer:

Oversætter fra:

Oversætter til:

Besøg mig på: