Maria Bach Kreutzmann

Sidst opdateret: 4. april 2022
Maria Bach Kreutzmann

Beskrivelse:

Maria Bach Kreutzmann er født og opvokset i Grønland, og er uddannet på The Animation Workshop i Viborg med en PBA i Computer Graphics. Hun debutterede i 2018 med bogen "Bestiarium Groenlandica - en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsener, ånder og dyr" udgivet på Milik Publishing. Hun er til dagligt bosiddende i Grønland, hvor hun jager monstre og laver grafisk arbejde, og ind imellem holder foredrag og workshops for alle aldre om grønlandsk kultur.

"Bestiarium Groenlandica" er p.t udgivet på grønlandsk, dansk og engelsk, og er sat til at udkomme på inuktitut i foråret 2022 via Inhabit Media i Canada.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Box 279, 3900 Nuuk Land: Grønland Tlf: 54311920 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 37484822

Online Referencer:

Besøg mig på:

Udgivelser

BESTIARIUM GROENLANDICA – en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsener, ånder og dyr 

(Projektleder, Forfatter, Illustrator)

Forlag: Milik Publishing

Udgivelsesår: 2018

Sprog: Grønlandsk, Dansk, Engelsk

Den grønlandske myteverden er befolket af en farverig skare af farlige, frække og fantastiske væsener. De har altid spillet en stor rolle i Inuits tro og fortællinger. Denne håndbog samler kendt viden og fortolker de mangfoldige væsener, ånder og dyrs udseende og egenskaber samt giver et kort rids af den grønlandske historie og åndemanertradition. Nutidige illustrationer af grønlandske og nordiske kunstnere, bærer mytevæsenerne ind i det 21. århundrede.

Læs et uddrag her

 

TUPILAK

(Illustrator)

Forlag: Milik Publishing

Udgivelsesår: 2020

Sprog: Grønlandsk, Dansk, Engelsk

Male- og fortællebog for børn om grønlandske tupilakker. Tupilak betyder oprindeligt en forfaders sjæl eller ånd. Åndemanere skabte i hemmelighed figurer af knogler og andre dele af dyr, og figurerne blev indviet og sendt afsted mod fjender med henblik på at slå dem ihjel. De udskårne figurer af ben, tand og sten, som vi kender i dag, er grønlandske kunstneres fortolkninger af tidligere tiders magiske væsener for at tilfredsstille europæernes nysgerrighed omkring fænomenet.

Læs et uddrag her