Find oversætter

Anmeldelsen – mellem smag og analyse

Anmeldelser udgør en fri og åben genre, og de kan være udslagsgivende for et bogsalg, så det er ikke ligegyldigt, hvad en anmelder mener om bogen.

Skal anmeldelsen være litteraturkritik eller en form for varedeklaration? Hvor objektiv skal en anmeldelse være? Hvor subjektiv kan en anmeldelse være? Hvilke kriterier ligger til grund for den enkelte anmelders arbejde? Hvor passer bogbloggere ind i det litterære landskab? En række anmeldere giver deres bud på disse spørgsmål.

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

 

Underviser(e)

Kamilla Löfström

Kamilla Löfström (født 1970) har anmeldt litteratur siden 2001, først på Ekstra Bladet, så Weekendavisen og siden 2007 Information. Hun underviser i Anmelderi på Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er skrivelærer på FGK. Desuden oversætter hun fra svensk.

Foto: Lizette Kabré

Anette Leonora Andersen (Anettes Litteratursalon)

Jeg er født i 1968, er uddannet cand. pæd. og har en stor forkærlighed for dansk litteratur, såvel ny som klassisk. Jeg har en særlig interesse i Karen Blixens liv og forfatterskab, som jeg gerne holder foredrag om. På Anettes Litteratursalon på Instagram deler jeg læseoplevelser samt indlæg om litteratur generelt. Da min tilgang til formidling af litteraturen primært er fra et pædagogisk perspektiv, vil jeg lægge vægt på litteraturens betydning for vores livskvalitet. Litteraturen tilbyder noget til os alle.
Udover min cand. pæd. uddannelse har jeg læst første semester på Dansk studiet på Aalborg Universitet og har i den forbindelse fået kendskab til litterær tekstanalyse, litteraturhistorie, sprog og stilistik, hvilket jeg har stor glæde af, når jeg læser, anmelder og samtaler om bøger.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (Information)

Siri Ranva Hjelm Jacobsen, f. 1980, er forfatter, oversætter, skribent og anmelder. Hun debuterede i 2016 med romanen Ø, som er solgt til udgivelse i adskillige lande, bl.a. Italien, Frankrig og England. I samarbejde med billedkunstner Dorte Naomi udgav hun 2018 bogen Havbrevene, en brevveksling mellem de to søstre Atlanterhavet og Middelhavet. Havbrevene blev i 2019 tildelt den internationale pris MARetica.

Foto venligst udlånt af forfatterweb.

Louise Petterson

Født 1972
Har tidligere arbejdet som redaktionschef ved DR og nyhedschef på TV2 Østjylland.
Fra februar 2020 kulturredaktør ved Jyllands-Posten
Ansvarlig for Jyllands-Postens samlede kulturdækning samt litteraturredaktionen JP Bøger.
Skriver derudover kulturklummer og kommentarer, og sidder i Jyllands Postens leder-kollegium, der skriver avisens ledere.

2004 - 2022 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte