Find oversætter

Anmeldelsen – mellem smag og analyse

Skal anmeldelsen være litteraturkritik eller en form for varedeklaration? Hvor objektiv skal en anmeldelse være? Hvor subjektiv kan en anmeldelse være? Hvilke kriterier ligger til grund for den enkelte anmelders arbejde? En række anmeldere giver deres bud på disse spørgsmål

Skal anmeldelsen være litteraturkritik eller en form for varedeklaration? Hvor objektiv skal en anmeldelse være? Hvor subjektiv kan en anmeldelse være? Hvilke kriterier ligger til grund for den enkelte anmelders arbejde? Hvor passer bogbloggere ind i det litterære landskab? En række anmeldere giver deres bud på disse spørgsmål.

Med en begrundet ansøgning forstås en kortere beskrivelse af dit professionelle virke, hvad du arbejder på lige nu, hvorfor netop dette kursus har din interesse, og hvad du regner med at få ud af kurset.

 

Underviser(e)

Kamilla Löfström

Kamilla Löfström (født 1970) har anmeldt litteratur siden 2001, først på Ekstra Bladet, så Weekendavisen og siden 2007 Information. Hun underviser i Anmelderi på Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er skrivelærer på FGK. Desuden oversætter hun fra svensk.

Foto: Lizette Kabré

Louise Petterson

Født 1972
Har tidligere arbejdet som redaktionschef ved DR og nyhedschef på TV2 Østjylland.
Fra februar 2020 kulturredaktør ved Jyllands-Posten
Ansvarlig for Jyllands-Postens samlede kulturdækning samt litteraturredaktionen JP Bøger.
Skriver derudover kulturklummer og kommentarer, og sidder i Jyllands Postens leder-kollegium, der skriver avisens ledere.

Foto: venligst udlånt af forfatteren

Lars Bukdahl

2004 - 2023 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte