Ørkendrømme
Søren har været i Indien flere gange. Han er mere rejsende end turist. Han er interesseret i at tale med de folk han møder og er ligeglad med smukke panoramaer. Ved tekøkkenerne sætter han sig og falder i snak med inderne og hører om deres liv. En af dem han møder er Manu, som inviterer ham med hjem at bo hos sin familie. Venskab mellem mænd i den indiske kultur kan være meget lidenskabeligt. Det er en fortælling om venskab, der bliver til kærlighed og om Sørens efterfølgende tur ud i ørknen. Romanen er baseret på forfatterens rejser i Indien. Hans sprog er lyrisk, og han er en intens skildrer af følelser mellem mennesker. Han giver et fint billede af kulturen og det fællesskab, som han møder i Indien. Det er en anderledes og tæt rejseskildring, hvor rejsen bliver en tilstand. Og skildringen bliver en rejse.
Bogforsidens illustrator: Vipin Kumar Astwal
Del på:
Hør et uddrag fra romanen – læst af forfatteren
ANMELDELSER:
Politiken: “…bogen lever i de stilfærdige hverdagsbeskrivelser. Stille registrering af nærmest ingenting, nogle hunde, der gør, at drikke te, en gruppe børn, der en aften går til angreb på den rejsende, som ikke forstår hvorfor. Måske er der ikke noget – derfor . En rejse med to kameler og en guide ud i ørkenen.. står stærkt i al sin stilfærdige nøgenhed. Søren prøver at finde en kerne. »Han tænkte på det, han søgte. På det ukendte i ham selv. Når han kom derind, var der måske ikke noget. Måske var det hele livets mysterium, at man søgte ind imod et punkt i sig selv, som var én selv, eller som var ingenting. Trådte han ind over den tærskel, ville han forsvinde«. Søren leger med tanken om at blive opslugt. Samtidig higer han efter at blive fundet. At nogen når helt ind i ham og »skubber gamle knirkende døre op«. Da det sker, forstår man faktisk ikke hvordan og hvorfor. Omslagsteksten insisterer på, at Søren ikke er turist, men det er ikke sandt. Han er turist i sit eget liv, og hvis han finder noget, sker det ved et tilfælde. Men det forhindrer ikke ’Ørkendrømme’ i at være en skiftevis raffineret og lettere ubehjælpsomt fortalt historie. Som sit omslag.” Helle Hellmann, 2.2.2008.
Nordjyske Tidende:
“Romanens styrke er dens intense og indsigtsfulde beskrivelse af den indiske hverdag, af kønsrelationerne og af naturen.” Jens Henneberg, 11.2.2008.
OUT & ABOUT:
“Romanen er baseret på forfatterens egne rejser i Indien. Han giver et fint billede af kulturen og det fællesskab, som han møder her.” Bert Svalebølle, side 34, nr. 66, juni 2008.
BOGMAGASINET:
“Det er … en glimrende rejsebeskrivelse, hvor en dansk mand turer omkring uden alt for mange fordomme proppet i rygsækken. Den rejsende møder mange forskellige mennesker på sine veje, og han fortæller om deres samtaler og gøremål.” Jack Thimm, side 20, nr. 8, 2008.
“Et indisk trykke eventyr“, artikel i Forfatteren (side 16-17), Dansk Forfatterforenings medlemsblad, nr 1, 2008.
Jyllandsposten, Et andet nærvær, 2008, interview med Lone Nyhuus i rejsetillæget EXPLORER.
Besøg mig på: