Michael Svennevig

Sidst opdateret: 21. oktober 2024
Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Beskrivelse:

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf og fungerede som redaktør og forlægger i årene 2008-2019. Det blev til udgivelse af såvel egne som andes værker - i alt knap 30 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne skete i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

"Hegn", en teaterforestilling om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Seneste er udgivelsen: "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi.
I 2008 blev det udvidet til en decideret festival.
Den seneste festival hed "VERDEN ER FULD AF VEJE. Festival om drømme og portrætter"- og var den 17. festival. Men festivalerne fortsætter næste år for 18. år. Overskriften offentliggøres til marts. Men 2025 er et særligt festival-år, for der er hele to festivaler. Dels Sommerfestivalen i august og dels Gammelfestivalen i november. Opvarmningen til Gammelfestivalen er allerede den 21. november i år. Læs mere om Gammelfestivalen og om festivalopvarmningen på hjemmesiden via linket herunder.

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2014

Persiske ørne

Sammen med Sam Nik.

PERSISKE ØRNE er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen af historien, der er baseret på den mundtlige beretning om hvad der skete. Oplevet indefra - og set med et barns øjne. Det er beretningen om vold og kærlighed, men også om hvordan man overlever og bevarer troen på noget bedre. Hvordan man beholder sin medmenneskelighed og bevarer sig selv for at kunne blive ved med at tro på PERSISKE ØRNE.

Bogforsidens illustrator: Shohreh Shahrzad.

Foto: Abdi Hedayat

Foto: Abdi Hedayat

 

Boganmeldelse:

“1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt

Michael Svennevigs og Sam Niks fælles udgivelse ”Persiske ørne” er en mareridtsagtig, men også smuk og sanselig rejse ind i et barns verden af vold, traumer, politiske omvælt-ninger – og erotik og kærlighed. En rystende bog, der giver en eftersmag af blod på tungen og stærke billeder på nethinden.”

Malene Fenger-Grøndahl/Sameksistens.dk

Lektørudtalelser, Persiske ørne og Ude på kanten

Sam Nik, Tehran, 5 år (1971)

Romanen er bearbejdet til teater, og monologen

DEN PERSISKE ØRN

fik urpremiere 3 uger efter bogens udgivelse, søndag den 31. 8. i Træstubben, Vesterbro Naturværksted i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund. Forestillingen spillede hver dag til og med den 7.9. Den 6. og 7. 9. spillede forestillingen i Messiaskirken,  Charlottenlund. Alle dage kl. 18.30.

Forestillingen var instrueret af Ditte Maria le-Fevre og blev spillet af Hilal Lamaa (Libanon) og Carl Martin Norén.

Allerede i weekenden den 9. og 10. 8. kunne man opleve uddrag fra monologen i forbindelse med romanens udgivelse under Festivalweekend om drømme og visioner, der foregik i Apostelkirken på Vesterbro og i gårdhaven ved Dansk PEN på Christianshavn.

Se forestillingens trailer

og den 22 minutters reportage

fra Vesterbro LokalTV med uddrag fra forestillingen og interviews med de medvirkende og instruktøren.

Læs mere om forestillingen her.