Persiske ørne
Sammen med Sam Nik.
PERSISKE ØRNE er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen af historien, der er baseret på den mundtlige beretning om hvad der skete. Oplevet indefra - og set med et barns øjne. Det er beretningen om vold og kærlighed, men også om hvordan man overlever og bevarer troen på noget bedre. Hvordan man beholder sin medmenneskelighed og bevarer sig selv for at kunne blive ved med at tro på PERSISKE ØRNE.
Bogforsidens illustrator: Shohreh Shahrzad.
Del på:
Boganmeldelse:
“1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt
Michael Svennevigs og Sam Niks fælles udgivelse ”Persiske ørne” er en mareridtsagtig, men også smuk og sanselig rejse ind i et barns verden af vold, traumer, politiske omvælt-ninger – og erotik og kærlighed. En rystende bog, der giver en eftersmag af blod på tungen og stærke billeder på nethinden.”
Malene Fenger-Grøndahl/Sameksistens.dk
Romanen er bearbejdet til teater, og monologen
fik urpremiere 3 uger efter bogens udgivelse, søndag den 31. 8. i Træstubben, Vesterbro Naturværksted i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund. Forestillingen spillede hver dag til og med den 7.9. Den 6. og 7. 9. spillede forestillingen i Messiaskirken, Charlottenlund. Alle dage kl. 18.30.
Forestillingen var instrueret af Ditte Maria le-Fevre og blev spillet af Hilal Lamaa (Libanon) og Carl Martin Norén.
Allerede i weekenden den 9. og 10. 8. kunne man opleve uddrag fra monologen i forbindelse med romanens udgivelse under Festivalweekend om drømme og visioner, der foregik i Apostelkirken på Vesterbro og i gårdhaven ved Dansk PEN på Christianshavn.
Se forestillingens trailer
og den 22 minutters reportage
fra Vesterbro LokalTV med uddrag fra forestillingen og interviews med de medvirkende og instruktøren.
Læs mere om forestillingen her.
Besøg mig på: