Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 1 - 2019

Portfolio: Theresa Salomonsen

Hvordan skrev du din digtsamling Kast himlen i havet?

Det var en meget, meget lang proces. Jeg skrev gennem mange år, skrev om og redigerede, tilføjede nye digte, fjernede andre og satte nogle af de kasserede ind igen. Min vejleder fra Forfatterskolen, Asger Schnack, flere andre forfattervenner og min kæreste læste med og kommenterede. Når jeg lige har skrevet et digt, når det er helt nyt, er jeg for blufærdig til at vise det frem, men når jeg har arbejdet videre med det, så kommer der et vist punkt, hvor man stirrer sig blind. Og så er det godt med blikket udefra.

Hvor henter du inspiration?

Det er jo mit liv – digtene er en blanding af selvbiografi og fiktion. Det er mig, det er mit univers og min diagnose. Man kan læse ud af den, at jeg er psykisk sårbar, nogle af digtene er psykisk hårde, måske deprimerede. Min sygdom, min diagnose er en del af digtene, ligesom der også er et religiøst tema. Jeg er vokset op i en pinse-kristen familie.

Hvordan påvirkede den opvækst dig?

Det var den tryggeste barndom med mine forældre og med Gud som en ekstra beskytter. Det var dejligt som barn, hvor jeg var meget troende. Men som teenager blev det svært. Svært at finde sin egen identitet og gøre op med de mange uskrevne regler, ikke mindst om seksualitet og alkohol. Så blev det svært som ganske ung at finde sit eget ståsted i et allerede færdigt verdensbillede.

Og hvad så nu?

Jeg vil gøre min bachelor i filosofi færdig her i foråret og måske søge et deltidsjob, jeg kan overskue, selvom jeg er syg. Det skal være et job, der giver plads og ro til at skrive. Efter en lang skrivepause på grund af mine studier kribler det i mig efter at skrive igen – min debutbog blev modtaget så godt, det var en meget positiv oplevelse, og jeg har også fået et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Jeg har lyst til at skrive mere. ※

 

Theresa Salomonsen, 1985, uddannet fra Forfatterskolen i 2010, lyriker og filosofistuderende. Theresa Salomonsen debuterede med digtsamlingen “Kast himlen i havet” i 2017, nomineret til debutantprisen 2018 og modtager af Klaus Rifbjergs Debutantpris 2018. Digtsamlingen udkommer på svensk i denne måned. 

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte