Søren Poder

Sidst opdateret: 20. oktober 2019
Søren Poder

Søren Poder (f. 1974) er uddannet journalist samt cand.mag. i journalistik og har i mange år arbejdet som fast tilknyttet freelancer for Dagbladenes Bureau i København. I dag arbejder han som journalist hos Mediehuset Herning Folkeblad.

Deltog i efteråret 2018 på Den jyske Forfatterskole i Aarhus (Forlaget Gladiator).

Modtog i 2018 legat fra Statens Kunstfond på kr. 50.000.

E-mail: Klik for at se e-mail

Aarhusgruppen, De skønlitterære

Udgivelser

Flere udgivelser

Seneste udgivelse: Sidste skoledag (bogens hjemmeside)
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2015
ISBN: 978-87-406-0439-9

Når du virkelig får brug for Guds hjælp, så kan du bede alt det, du vil. Men Gud vil ikke beskytte dig mod en kugle i hovedet.
          – Charles Albert Ingreen

Det er en helt almindelig formiddag, indtil gymnasieeleven Charles Albert Ingreen åbner døren til sin klasse med en skarpladt Glock 17 i hånden.

Nu er dagen endelig kommet: Om lidt får de andre, hvad de har fortjent.

Men hvad er det, der får et ungt menneske til at skyde sine klassekammerater?

“Sidste skoledag” giver et bud på svaret i en medrivende fortælling om de sidste seks uger af Charles Albert Ingreens liv.

Om menneskene omkring ham, ensomheden, og alle de følelser, som han ikke kan håndtere. Og om et grænseløst had og en desperat flugt fra tankernes diktatur. Uanset prisen.

Bag om historien

His or her behavior at school is affected by the entire range of experiences and influences. No one factor is decisive. By the same token, however, no one factor is completely without effect.
          – FBI: ”The School Shooter: A threat assessment perspective”

Skoleskyderier er ikke blot et amerikansk fænomen. Alene siden 2009 har der været tilfælde i USA, Canada, Rusland, Brasilien, Grækenland, Ungarn, Tyskland og Norge. Og inden længe vil endnu en skole blive ramt.

Måske bliver det Danmark næste gang?

“Sidste skoledag” er fiktion. Men baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden.

Hver gang en skoleskydning finder sted, forsøger myndigheder og medier at finde et motiv bag handlingen. Måske en episode eller en begivenhed i gerningsmandens liv, der kan bruges som forklaring. Og dermed genskabe en form for tryghed.

Men så simpelt er det desværre meget sjældent.

I “Sidste skoledag” kommer læseren helt tæt på skoleskyderens tanker og følelser. De små antydninger, depressionen, distanceringen, hadet og vreden.

Romanen giver et bud på det svære spørgsmål: Hvorfor?
Som for skoleskyderen ofte bliver til: Hvorfor ikke?

Anmeldelser

Skoleskyderier er uhyggelige og angstprovokerende, og her har forfatteren ladet sig inspirere af tidligere skoleskyderier. Hovedpersonens tanker fremstilles på en troværdig og sympatisk måde, man får både ondt af ham og man skræmmes.
– Lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter

Man fornemmer, at Søren Poder virkelig har været på arbejde i sindets afkroge hos mennesker, der har det meget, meget svært med sig selv og andre.
– Bogsyn.dk

I romanen demonstrerer Søren Poder stor viden om de psykologiske mekanismer, der producerer en skoleskyder, og det er tydeligt, at der ligger indgående research til grund for fortællingen.
– Bogbotten.dk

FLERE ANMELDELSER