Jørn Henrik Olsen

Sidst opdateret: 9. maj 2023
Jørn Henrik Olsen

Beskrivelse:

Kunsten er lang, livet er kort. Vi fødes og går lidt rundt i den her verden, men så skal vi ikke være her længere. Det skønne og det livsbekræftende, inklusive den kærlighed, vi får lov at smage, varer kun kort. At tage livet alvorligt er også at tage det vemod på sig, som følger af livets korthed. Mine bøger, essays, blogs, foredrag og malerier er som et skyggebelagt drive, kredsende om ensomhedens længsel, skønhedens smerte, sorgens livfuldhed plus kedsomhed og kreativitet.

Disse eksistentielle temaer er helt centrale for mit arbejde som forfatter. Hvor jeg tidligere kun skrev faglitterære bøger indenfor teologi med tværfaglige perspektiver, skriver jeg nu om dybe livsspørgsmål for en meget bredere målgruppe. Mine foredrag og forelæsninger over hele landet omhandler de samme temaer - se evt. min hjemmeside for flere info/cv'er: www.jornhenrik.com - eller på disse sider: www.forfatterforedrag.dk el. www.athenas.dk el. www.foredragslisten.dk

Kontaktoplysninger:

Adresse: Grønnevang 222, 3250 Gilleleje Land: Danmark Mobil: 25751200 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 30099192

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Udgivelser

Andre projekter

Lavet i:

Flere udgivelser

Vita Nuova Publisher er et relativt nyt forlag med fokus på eksistens, kunst og tro. Senest har jeg udgivet disse bøger: Longing – Sehnsucht – Længsel og Efter styrtet: Om at søge fodfæste efter svær sygdom. Begge udkom i 2015. I oktober 2016 udgav jeg bogen  Den blå ild: Ensomhedens længsel og skønhedens smerte. Den indeholder 10 essays og gengivelse af 5 malerier om længsel, ensomhed, kedsomhed, vemod og langsomhed. I 2018 udgav jeg bogen Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst, som indeholder 6 essays om den kunst, der er født i dybderne af kunstnernes egne personlige føderum, og som blandt andet trækker de stærke følelser, livets smertepunkter og sorgerfaringer. I 2019 er bogen Lystid i mørket: Essays om sorg, ensomhed og livsmod føjet til listen af udgivelser. Året hvor jeg også bidrog til det helt store strejftog i sorg og sorgkultur, nemlig udgivelsen Giv sorgen ord (Munksgaard). I oktober 2020 udkom bogen Et liv med mellemrum: Korte essays. Se i øvrigt under bibliografi/Vita Nuova Publisher: www.jornhenrik.com

Min ph.d.-afhandling Kristus i tropisk Afrika – i spændingsfeltet mellem identitet og relevans (Uppsala 2001) er et omfattende pionérarbejde om afrikansk teologi og filosofi. Det var i høj grad bestemmende for mit forskningsarbejde i flere årtier i Tanzania og på Københavns Universitet plus senest i mit arbejde som fakultetsleder ved Menighedsfakultetet i Aarhus.