Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 3 - 2018

Ved skrivebordet

Forfatteren har bedt tre hårdtarbejdende skribenter og en tegner om at beskrive deres hjemmearbejdsplads og fortælle om deres rutiner, ritualer, udsigt og fikse ideer

 

På mit skrivebord ligger blandt mange andre ting en
lille, glat sten fra New Mexico, der lige passer i min hånd.
I den er skåret to tegn, som tilsammen skulle symbolisere fred. Det ene er en tom kasse, og det andet kunne ligne et træ. Inden jeg skriver, forestiller jeg mig, at jeg går ind i kassen. Derinde er der fuldkommen ro. Der er ingen rumsteren og forstyrrelser fra verden og ingen mulige overspring. Kun fredfyldt fokus og skaberglæde. Når jeg holder stenen i hånden, forsvinder jeg ind i den fred og tømmer mit hoved for støj.

Tekst og foto: Lyriker Cindy Lynn Brown, Odense C

55°40 ’N    10°40’ Ø

 

Min rutine er vel egentlig mest, at der skal skylles rå mængder af kaffe ned, før jeg er i stand til at begynde min arbejdsdag. Jeg sidder omgivet af bøger i mit atelier i haven, der er reoler langs alle vægge fyldt med alt muligt blandet – skitsebøger, opslagsværker, børnebøger, tegneserier, faglitteratur og skønlitteratur, kunstbøger og figurer her, der og alle vegne.

Og mine højtalere er det vigtigste redskab efter computeren, da jeg arbejder bedst med musik/radio på. De konkurrerer dog kraftigt om andenpladsen med min ”morfarbriks”.

Tekst og foto: Illustrator Jan Solheim, Höör, Sverige

55° 93’ N    13° 53’ Ø

 

Mit vækkeur ringer 5.50. Senest 6.30 – efter en spand kaffe og en stribe avisoverskrifter – sidder jeg ved skrivebordet og er i gang. Morgentimerne er døgnets mest effektive, sådan er det bare, og belønningen venter i form af lang siesta med løbetur og middagslur.

Når jeg ser op fra skærmen, kikker jeg til venstre, ud ad kvistvinduet. Gaden er så anonym, som en gade i en lille dansk by kan blive, men oppe over hustagene er der gerne gang i et himmeldrama.

Ved siden af tastaturet står der en æske tandstikkere, så jeg har noget at tygge på, når nikotinhungeren melder sig. Jeg er nemlig lige holdt op med at ryge for 18 år siden.

Tekst og foto: Forfatter og oversætter Anders Johansen. Hornslet

56° 31’ N    10° 31’ Ø

 

Sådan her sidder jeg: Med benene oppe på skamlen, printeren lige ved hånden, god plads til noter og faglitteratur på det lave bord til højre – og udsigt til fjord og have, hver gang jeg løfter blikket. Jeg skriver bedst først på dagen og kan ikke tolerere nogen form for støj omkring mig. Det er derfor, vi bor på landet. Jeg SKAL have: en dør mellem mig selv og resten af verden, et glas vand og mine skærmbriller. Og så naturligvis en stol som denne gamle Børge Mogensen-flugtstol, som giver hvile til min stakkels ryg. En time ved et skrivebord er nok til, at min ryg går i strejke, men i denne stol kan jeg arbejde en hel dag uden problemer.

 

Tekst og foto: Forfatter Anna Grue,
Abildøre, Odsherred

55° 83’N    11° 68’ Ø

 

 

 

2004 - 2022 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte