Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 1 - 2017

forfatter liv

Ole Vedfelt er født 1941 i København. Jungiansk psykoanalytiker, meditationslærer mm. Han har udgivet en lang række bøger og artikler. Hans næste bog, ’A guide to the World of Dreams’, udkommer i foråret 2017 og beskriver drømme som kreativ informationsbearbejdning.

Hvornår mærkede du lysten til at blive forfatter?

Jeg ville først skrive århundredets roman, men druknede i grandiose forestillinger. Forskellige personer lokkede mig til at skrive umiddelbart brugbare tekster: sange, taler, revytekster, faglige skriverier, indlæg i studenterblade o. lign. Så kom der nogle digte og romaner til skrivebordsskuffen. Det var en meget tidsrøvende lidenskab.

Hvordan var det at debutere?

Ved udgivelsen af min første bog ’Det kvindelige i manden’ følte jeg mig forløst.

Hvordan er det anderledes at udgive din nyeste bog i dag?

Der er mere diskussion med redaktioner, som er presset af effektivitetskrav. Min seneste bog er kommet i tre forskellige udgaver tilpasset krav i forskellige lande.

Hvilken bog er du særlig stolt af?

Jeg er stolt af alle mine bøger, mest af den uventede og alligevel sammenhængende udvikling i min produktion.

Har du ritualer, når du skriver?

Jeg skriver i mit arbejdsrum hjemme, omgivet af mine bøger, med udsigt til natur og plads til bevægelse. Det er som en lukket alkymistisk kolbe. Uædelt materiale opløses, koges under sagte ild, bliver filtreret og forædles. Når jeg vågner, lader jeg tankerne flyde frit. Jeg laver gerne yoga, mediterer, går tur. Ca. 9-13 skriver jeg. Resten af dagen undgår jeg at skrive.

Hvornår får du ideer?

De fleste ideer kommer indefra, men impulser udefra er nødvendige. Mit terapeutiske arbejde og dialog med kursister og klienter er grundmaterialet. Samarbejdet med min kone giver inspirerende udvekslinger. Nogle erfarne og kompetente fagpersoner har givet mig mod til at videreudvikle overordnede og grænsebrydende temaer. Fra hverdagslivet og litteraturen kommer der konstant inspiration. Jeg skriver ikke mine spontane indfald ned. Hvis der er energi nok i dem, melder de sig.

Hvilke bøger har inspireret dig?

De mest igangsættende for mit forfatterskab var nok Villy Sørensens ’Digtere og dæmoner’ og C.G. Jungs bøger om jeget og det ubevidste.

Hvilken forfatter vil du gerne være?

Jeg har forskellige indre delpersoner, som jeg kan iagttage i mine drømme: mænd, kvinder og sågar børn med forskellige relevante egenskaber til forskellige faser i processen. Jeg vil gerne være en forfatter, der får mine delpersoner til at samarbejde optimalt. ·

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte