Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 1 - 2021

Portfolio

EGIL HVID-OLSEN, 1970, cand.theol., sognepræst i Grindsted, Nollund og Urup og forfatter til en lang række bøger med udgangspunkt i teologien. Debuterede i 2011 med Bondesønnens mareridt og andre fortællinger fra Danmarks kirkehistorie. Forfatter til bl.a. På kant med Jesus – om EsbjergEvangeliet om Erik Hagens’ kunst og Den trofaste følgesvend om Martin Luther.

 

Egil Hvid-Olsen, som teolog og sognepræst har du, indtil videre, taget udgangspunkt i dit fag, når du skriver. Hvorfor?

Jeg vil gerne formidle teologiske overvejelser og kristendommens fortællinger og sætte dem ind i vores nutid, men jeg skriver ikke andagtslitteratur. Jeg er nysgerrig på at undersøge, hvordan kultur og
teologi fletter sig sammen i vores moderne hverdag i dag.

 

Du skriver både til børn og voksne – fra bibelfortællinger for børn og unge til en biografisk, skønlitterær roman om Martin Luther for voksne. Hvilke tanker gør du dig om at formidle til forskellige aldre og målgrupper?

Jeg tænker naturligvis på målgruppen, og hvad de kan forstå, og når det er til voksne, tillader jeg mig nogle gange at skrive lidt mere akademisk, men aldrig ufolkeligt. Jeg skriver til den brede læserskare, selvom jeg godt ved, at det er nichebøger, jeg skriver.

 

Hvornår skriver du?

Det er en konstant konflikt at få tid til det. Jeg udnytter de huller, der indimellem opstår i hverdagen, men hvis jeg skal falde ind i historien, ind i flow, så skal jeg som minimum have tre-fire uafbrudte timer. Det sker også, at jeg har mulighed for at tage i sommerhuset nogle dage, og det er meget effektivt. Måske får jeg ikke skrevet så meget, men kommer dog helt ind i historien. Jeg arbejder ofte i flere år på en bog.

Hvordan prioriterer du så dine ideer?

Ideer popper jo op, men det begynder ofte med, at jeg ser et behov for en bog om et særligt emne, og så kommer historie og handling senere. I øjeblikket arbejder jeg bl.a. på en billedbog for børn om kirkelig vielse af personer af samme køn. Derudover arbejder jeg på en bog om moderne kirkekunst i Danmark, hvor 20 kunstnere medvirker.

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte