Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 4 - 2023

Portfolio

Af Lene Møller Jørgensen

Marie Louise Cornelius er skuespiller, dramatiker, film-manuskriptforfatter, lydbogs-indlæser – og forfatter selvfølgelig.

 

Hmm, hvor skal vi begynde?

”Ha-ha, ja, jeg er virkelig en gøgler. Jeg har altid villet alt og vil alt. På min gravsten skal der stå: ’Hun gjorde det fandme selv’. Oprindelig ville jeg være manuskriptforfatter og begyndte at læse Film & Medievidenskab, imens jeg ’ventede på’ at komme på Filmskolen. Det lykkedes mig ikke at blive optaget, men jeg skrev et filmmanuskript og fik støtte til at indspille den på Filmværkstedet.”

Hvor kommer bøgerne og forfatterskabet ind?

”Jeg har altid skrevet, det er meget klassisk. Og jeg tænker meget i koncepter, så karaktererne i min film, Et liv – flere liv, går igen i den bogserie, jeg debuterede med, Hjerteblink.

 

Serien blev lavet som lydbog til Mofibo?

”Ja, til en konkurrence om at skrive en kærlighedshistorie til Mofibo Originals i 2017. Man skulle indsende en synopsis, og jeg brugte så karaktererne fra min film. Når man skriver, er intet spildt. Det kan altid bruges til noget andet. Jeg vandt ikke, men de ville gerne have min historie. Og det blev til så til en trilogi.”

 

”Hvordan var vilkårene dengang?

”Jeg udviklede og skrev på historierne i tæt samarbejde med min redaktør – et samarbejde, som man også typisk har i filmverdenen. Det var en vild skriveskole! Og også hårdt arbejde, jeg er ikke kommet let til det. Men jeg var heldig at få forskud fra starten, kan man sige. Sådan er det ikke mere. Serierne gik godt og blev derfor også lavet på print. Heldigvis, for det er ikke det samme, når de kun ligger på lyd. Det er det bare ikke!”

 

Og nu – hvad arbejder du på nu?

”Efter at Hjerteblink udkom, blev jeg inviteret på kaffe på JP/Politikens Forlag. Det er halvandet år siden, og til februar udkommer første bind, Mellem lys og skygge, i en ny serie, en familiekrønike, der begynder i 1910 og slutter – ja, nu ser vi. Men for at det hele ikke skal lyde, som om alt har været let og nemt, vil jeg lige sige, at jeg også har prøvet alt det med at blive glemt til Bogforum eller stå i boghandlen og kikke forgæves efter mine bøger. ※

 

Marie Louise Cornelius er forfatter til trilogien Hjerteblink og udkommer til februar 2024 med Mellem lys og skygge, første bind i en serie. Hun skriver også børneteaterstykker, optræder selv og indtaler lydbøger.

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte