Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 2 - 2023

Portfolio

Af Lene Møller Jørgensen

Du solgte boghandlen og skrev en bog?

Da jeg købte boghandlen, troede jeg, at jeg ville få tid til at skrive ved siden af. Men boghandlen opslugte mig fuldstændigt, så først under coronanedlukningerne følte jeg, at jeg med god samvittighed kunne bruge tid på at skrive.

Har du altid vidst, hvad du ville skrive, og i hvilken genre?

Jeg har flirtet med forskellige genrer, men er meget inspireret af essaygenren. I Nu taler jeg har jeg brugt mine journalistiske evner og store mængder research, men det er ikke en journalistisk bog, fordi den er så personlig. Mens jeg skrev, lærte jeg ret meget om mig selv og min tid og kunne gennem mine egne oplevelser og erfaringer se nogle overordnede mekanismer og strukturer.

Hvordan har du oplevet modtagelsen af din debutbog?

Den blev rigtig fint modtaget, og det var en glædelig overraskelse. For jeg var lidt bekymret for, om bogen udkom for sent i forhold til #metoo og den debat. Mit forlag havde også advaret mig før udgivelsen og sagt, at den nok ikke ville blive læst af ret mange. Men den er nu udkommet i fjerde oplag.

Du har fortalt, at det tog dig i hvert fald et år at skrive din bog. Men du kom med endnu en bog, Håndbog for privilegieblinde mænd, (illustreret af Stine Spedsbjerg) sidste år?

Den er på mange måder en udløber af Nu taler jeg og bygger på den samme research. En lille og sjov bog, som var hurtig at skrive.

Og nu til det trælse spørgsmål: Skriver du på noget nyt?

Ha ha, ja …

Du tøver?

Jeg skriver på noget, men jeg ved endnu ikke, hvad det er. Jeg skriver, men ved også, at det ikke bare kommer af sig selv. Jeg skal tvinge mig til at koncentrere mig og til at sætte mig ned og skrive. Det går ikke uden tvang.

Rikke Viemose er uddannet journalist, hun har læst litteraturvidenskab, har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og så var hun i en årrække indehaver af boghandlen Thiemers Magasin på Vesterbro. Nu sælger Rikke Viemose ikke bøger, men skriver dem. Sidste år debuterede hun med bogen Nu taler jeg. Brev til min datter om køn og ligestilling.

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte