Find oversætter
Artikel fra Forfatteren Nr. 3 - 2023

Portfolio

Uschi Tech har skrevet romaner, noveller og digte, men lever af at arbejde på fuld tid med litterær oversættelse og korrekturlæsning.

 

Af Uschi Tech
Uschi, hvornår begynder du at skrive egne tekster igen?

Når jeg på et tidspunkt forhåbentlig får råd til at bruge tid på det. Det har jeg desværre ikke i øjeblikket. Jeg savner at skrive mit eget.

Du oversætter fra tysk til dansk og omvendt. Hvordan er din
forbindelse til tysk og Tyskland?

Min far er fra det sydlige Tyskland og min mor er dansk. De mødtes på en højskole i Helsingør og indgik et kompromis om, hvor de skulle slå sig ned; det blev Flensborg, hvor jeg er født og vokset op. Så jeg er vokset op med begge sprog, og det er et privilegium, en gave.

I dag bor du i København
– men også i Flensborg?

Jeg bor meget småt på Christianshavn og bliver nødt til at flytte mig indimellem, andet end fra seng til skrivebord og retur, så jeg tager på en del arbejdsophold. Under corona søgte jeg på eBay en billig lejlighed i Flensborg, hvor jeg kunne arbejde, og jeg slog også et foto op af mig selv og mine dyr (to papegøjer og en moppe, red.). Jeg skrev, at jeg ledte efter et dejligt sted, men ikke havde mange penge at gøre godt med. Så vidste de ligesom, hvad de gik ind til med den her skøre kule med dyr.

Og det lykkedes?

Ja, jeg var heldig og fik tilbudt en lejlighed til 200 euro om måneden. Det svarer til, hvad jeg gav for en skrivebordsplads i Nyhavn på det tidspunkt. Nu arbejder jeg meget fra Flensborg.

Er det også for at holde
dit tyske sprog ved lige?

Ja, sproget udvikler sig hele tiden med nye udtryk og små finter, men også for at følge med i kulturen. Jeg kan godt lide at flytte mig, og som skrivende tager man jo bare computeren under armen og arbejder, hvor man nu er.

Du har også andre arbejdssteder?

Jeg har en kolonihave i København, hvor jeg bor om sommeren, og hvert år, en måned eller to, tager jeg på et oversætterkollegium i Straelen i Tyskland. Det er inspirerende at møde og tale med kolleger fra hele verden – jeg kan jo godt lide at tale og gør det en hel del, ha ha. Og så er der jo Hald Hovedgård. ※

 

Uschi Tech, oversætter, korrekturlæser, sprogvasker og forfatter til
bl.a. novellesamlingen Trådløse Forbindelser (der blev shortlistet til
Debutantprisen), og romanen Dum Mands Dagbog.

 

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte