Find oversætter

Udgave Nr. 1

Her kan du læse bladets artikler


Leder: Kært barn...
Af Morten Visby

Leder: Kært barn...

Da skolebibliotekerne for år tilbage skiftede navn til pædagogiske læringscentre (PLC), var der tale om mere end blot et navneskift. Det var led i en skolereform med større fokus på læring, hvor skolens PLC ikke så meget skulle være et bibliotekstilbud til eleverne i hverdagen som en inspirerende og koordinerende ressource for skolens medarbejdere med læringsprocesser i højsædet.
Computere skal afsløre  hemmeligheden  bag god litteratur
Af Ulla Abildtrup

Computere skal afsløre hemmeligheden bag god litteratur

Kan man sætte ”den gode litteratur” på en formel eller få opskriften på at skrive en bestseller? En gruppe forskere ved Aarhus Universitet vil fodre supercomputere med litteratur i et forsøg på at lokke opskriften ud af teksten.
Det kreative menneske - og maskinen
Af Lene Møller Jørgensen

Det kreative menneske - og maskinen

Maskinoversættelsen er her. Oversættelsesbureauer tilbyder den, og virksomheder efterspørger den. Illustrationer kan genereres på en computer. Er kunstig intelligens en trussel mod oversættere? Mod illustratorer?
MeToo-undersøgelse om mødet mellem  forfatterstand og forlag
Af Lene Møller Jørgensen

MeToo-undersøgelse om mødet mellem forfatterstand og forlag

Undersøgelsen viser, at der ikke er omfattende problemer med uønsket seksuel opmærksomhed i mødet mellem forfatterstand og forlag – men der er plads til forbedring. Formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby og næstformand Anne Sofie Hammer fortæller om baggrunden for undersøgelsen og om de erfaringer, de har gjort sig undervejs.
Litteratur to go
Af Anna Bridgwater

Litteratur to go

Mofibo, Storytel, Saga, Chapter, Podimo, Bookmate, Saxo Premium … udbyderne af danske lydbøger er mange, og det er lytterne også. Hvad er det, lydbøgerne kan? Og hvad er en god lydbog?  
Formandens årsberetning 2020
Af Morten Visby

Formandens årsberetning 2020

Dansk Forfatterforening har været igennem et meget mærkeligt år i 2020 med flere langvarige corona-nedlukninger af samfundet og gevaldige benspænd for hele vores normale måde at arbejde og mødes på i foreningen.
Kassererberetning
Af Sanne Udsen

Kassererberetning

Vi kan vist uden at overdrive sige, at 2020 var et specielt år. Det var det også i Forfatterforeningen. Corona- pandemien betød, at de fleste store fysiske arrangementer blev aflyst: Der var ingen legatreception og sommerfest, der var ingen bogforumsmiddag, og selv om det lykkedes at afholde generalforsamlingen med en del forsinkelse i efteråret, så måtte den efterfølgende middag aflyses. Alt sammen meget kedeligt, og vi håber formentlig alle, at vi i 2021 vil kunne mødes til bogrecepti
Der må være en bagkant
Af Anne Koldbæk

Der må være en bagkant

Elektroniske udgivelser kan leve for evigt – så hvornår er en bog egentlig ”udsolgt”?
Portfolio

Portfolio

EGIL HVID-OLSEN, 1970, cand.theol., sognepræst i Grindsted, Nollund og Urup og forfatter til en lang række bøger med udgangspunkt i teologien. Debuterede i 2011 med Bondesønnens mareridt og andre fortællinger fra Danmarks kirkehistorie. Forfatter til bl.a. På kant med Jesus – om EsbjergEvangeliet om Erik Hagens’ kunst og Den trofaste følgesvend om Martin Luther.  

2004 - 2024 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte